goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serwowałam go w Boże Narodzenie

Barszcz czerwony Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czerwony

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
Jarzynę oczyszczamy, myjemy i przekrawamy na pół. Kości wędzone gotujemyokoło 1 godzinę. Kości usuwamy, wywar przecedzamy. Buraki kroimy w plasterki i dodajemy do wywaru wraz z przyprawami. Gotujemy. Następnie dodajemy buraczki konserwowe wraz z zalewą. Barszcz doprawiamy do smaku i podajemy. Barszcz można podać z uszkami, pieczonymi pierożkami, paluszkami lub czysty.
Barszcz czerwony
Jarzyny gotujemy w wędzonce do miękkości
Barszcz czerwony
Buraczki można także zetrzeć do barszczu