goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Barszcz możemy ugotować także na wywarze z ugotowanego boczku.

Barszcz czerwony

Składniki:

Barszcz czerwony

 

  • buraki 1 kg
  • kwas buraczany 1 szklanka
  • pietruszka 1 sztuka
  • marchew 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • kości wędzone 1/2 kg
  • woda 2 l

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
Kości gotujemy około 1 godzinę do czasu aż mięso zacznie odchodzić od kości. Odcedzamy. Jarzyny obieramy. Do wywaru dodajemy pokrojone w plastry buraki, marchewkę, pietruszkę, cebulę. Gotujemy. Kiedy warzywa będą miękkie dolewamy kwas buraczany oraz przyprawy. Barszcz podajemy z uszkami, pasztecikami, paluszkami, krokietami.