Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Barszcz czerwony - wigilijny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny barszcz do wigilijnych uszek, lub fasoli

Barszcz czerwony - wigilijny

Składniki:

Barszcz czerwony - wigilijny

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony - wigilijny
Grzyby namoczyć, ugotować. Włoszczyznę ugotować w wywarze z grzybów, odstawić na godzinę, odcedzić (wywaru nie wylewać). Ugotować buraki w około 1,5 l wody, a gdy zmiękną zetrzeć je na tarce i powtórnie zagotować, odcedzić.Do wywaru z buraków dodać wywar z warzyw, sok z cytryny do smaku, sól, cukier, pieprz. (Zamiast soku z cytryny można dodać wcześniej przygotowany kwas z buraków, jest on wśród moich przepisów - poprzedni)