Strona główna Barszcz czerwony - wigilijny

Barszcz czerwony - wigilijny

Termar - autor przepisu Barszcz czerwony - wigilijny offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 358
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Barszcz czerwony - wigilijny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny barszcz do wigilijnych uszek, lub fasoli


trudność: łatwe
czas:

Barszcz czerwony - wigilijny - SKŁADNIKI:

  • 2 dag - suszonych grzybów,
  • 25 dag - włoszczyzny,
  • 1,5 kg - buraków,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz.

Barszcz czerwony - wigilijny - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Włoszczyznę ugotować w wywarze z grzybów, odstawić na godzinę, odcedzić (wywaru nie wylewać). Ugotować buraki w około 1,5 l wody, a gdy zmiękną zetrzeć je na tarce i powtórnie zagotować, odcedzić. Do wywaru z buraków dodać wywar z warzyw, sok z cytryny do smaku, sól, cukier, pieprz. (Zamiast soku z cytryny można dodać wcześniej przygotowany kwas z buraków, jest on wśród moich przepisów - poprzedni)



Komentarze do Barszcz czerwony - wigilijny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem Sernik czekoladowy Nietypowy mazurek wg Buni
Mazurek -pisanka Wielkanocne jajko- murzynki :) Sernik z wiśniami
Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i jabłkiem Sernik Wielkanocny z polewą jogurtową i truskawkam Pomarańczowa babka
Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA Mazurek serowo-kajmakowy Wielkanocne galaretki w skorupkach od jajek
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane