Strona główna Barszcz czerwony - wigilijny

Barszcz czerwony - wigilijny

Termar - Przepis na: Barszcz czerwony - wigilijny offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 358
Barszcz czerwony - wigilijny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny barszcz do wigilijnych uszek, lub fasoli


trudność: łatwe
czas:

Barszcz czerwony - wigilijny - SKŁADNIKI:

  • 2 dag - suszonych grzybów,
  • 25 dag - włoszczyzny,
  • 1,5 kg - buraków,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz.

Barszcz czerwony - wigilijny - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Włoszczyznę ugotować w wywarze z grzybów, odstawić na godzinę, odcedzić (wywaru nie wylewać). Ugotować buraki w około 1,5 l wody, a gdy zmiękną zetrzeć je na tarce i powtórnie zagotować, odcedzić. Do wywaru z buraków dodać wywar z warzyw, sok z cytryny do smaku, sól, cukier, pieprz. (Zamiast soku z cytryny można dodać wcześniej przygotowany kwas z buraków, jest on wśród moich przepisów - poprzedni)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz czerwony - wigilijny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Tort tęczowy (nie tylko dla dzieci) Quiche z indykiem i burakami Tarta a'la makowiec
Galaretka z kurczaka Pieczony kurczak po polsku  Księżyce cynamonowe z migdałami
 Żurek w chlebku Krokiety z grzybami i papryką Roladki  z brzoskwinią w winno-porowym sosie
Placek królewski Tort kawowy z masą mascarpone Torcik z brzoskwiniami  i galaretką

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane