Strona główna Barszcz czerwony - wigilijny

Barszcz czerwony - wigilijny

Termar

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 357
Barszcz czerwony - wigilijny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny barszcz do wigilijnych uszek, lub fasoli


trudność: łatwe
czas:

Barszcz czerwony - wigilijny - SKŁADNIKI:

Barszcz czerwony - wigilijny - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Włoszczyznę ugotować w wywarze z grzybów, odstawić na godzinę, odcedzić (wywaru nie wylewać). Ugotować buraki w około 1,5 l wody, a gdy zmiękną zetrzeć je na tarce i powtórnie zagotować, odcedzić. Do wywaru z buraków dodać wywar z warzyw, sok z cytryny do smaku, sól, cukier, pieprz. (Zamiast soku z cytryny można dodać wcześniej przygotowany kwas z buraków, jest on wśród moich przepisów - poprzedni)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz czerwony - wigilijny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Babka cappuccino z kremem kawowym Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami Gwiazdki smażone
Oponki z  serem Walentynkowe kanapeczki  Ucierana babka puszek
Kurczaczki - jajka faszerowane z curry Myszki - jajka faszerowane anchois Makowe choinki przekładane dżemem wiśniowym
Jajeczny pasztet Mazurek daktylowy – Zdrowy:) Wielkanocne zajączki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane