Strona główna Barszcz czerwony - wigilijny

Barszcz czerwony - wigilijny

Termar - Przepis na: Barszcz czerwony - wigilijny offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 357
Barszcz czerwony - wigilijny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny barszcz do wigilijnych uszek, lub fasoli


trudność: łatwe
czas:

Barszcz czerwony - wigilijny - SKŁADNIKI:

Barszcz czerwony - wigilijny - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Włoszczyznę ugotować w wywarze z grzybów, odstawić na godzinę, odcedzić (wywaru nie wylewać). Ugotować buraki w około 1,5 l wody, a gdy zmiękną zetrzeć je na tarce i powtórnie zagotować, odcedzić. Do wywaru z buraków dodać wywar z warzyw, sok z cytryny do smaku, sól, cukier, pieprz. (Zamiast soku z cytryny można dodać wcześniej przygotowany kwas z buraków, jest on wśród moich przepisów - poprzedni)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz czerwony - wigilijny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Szynka peklowana z szynkowara Racuchy dyniowe
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Hetmaniec (świąteczny makowiec)
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Pierogi w polewie bakaliowo-owocowej Winogronowy tort-motyl

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj