Strona główna Barszcz czerwony - wigilijny

Barszcz czerwony - wigilijny

Termar

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 357
Barszcz czerwony - wigilijny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny barszcz do wigilijnych uszek, lub fasoli


trudność: łatwe
czas:

Barszcz czerwony - wigilijny - SKŁADNIKI:

Barszcz czerwony - wigilijny - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Włoszczyznę ugotować w wywarze z grzybów, odstawić na godzinę, odcedzić (wywaru nie wylewać). Ugotować buraki w około 1,5 l wody, a gdy zmiękną zetrzeć je na tarce i powtórnie zagotować, odcedzić. Do wywaru z buraków dodać wywar z warzyw, sok z cytryny do smaku, sól, cukier, pieprz. (Zamiast soku z cytryny można dodać wcześniej przygotowany kwas z buraków, jest on wśród moich przepisów - poprzedni)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz czerwony - wigilijny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Pyszne ciasto żądło Sernik marcepanowy Tarta majerankowa z białą kiełbasą
Pyszny sernik z rosą Jajka - galarty Tort zabajone z brzoskwiniami
Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie Waniliowe ciasteczka z trzcinową nutą Szwedzka sałatka śledziowa
Śledzie z rodzynkami Jajka w laskowej skorupie Drożdżowy koszyk wielkanocny

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane