Strona główna Barszcz czerwony - wigilijny

Barszcz czerwony - wigilijny

Termar - Przepis na: Barszcz czerwony - wigilijny offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 358
Barszcz czerwony - wigilijny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczny barszcz do wigilijnych uszek, lub fasoli


trudność: łatwe
czas:

Barszcz czerwony - wigilijny - SKŁADNIKI:

  • 2 dag - suszonych grzybów,
  • 25 dag - włoszczyzny,
  • 1,5 kg - buraków,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • cukier,
  • pieprz.

Barszcz czerwony - wigilijny - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby namoczyć, ugotować. Włoszczyznę ugotować w wywarze z grzybów, odstawić na godzinę, odcedzić (wywaru nie wylewać). Ugotować buraki w około 1,5 l wody, a gdy zmiękną zetrzeć je na tarce i powtórnie zagotować, odcedzić. Do wywaru z buraków dodać wywar z warzyw, sok z cytryny do smaku, sól, cukier, pieprz. (Zamiast soku z cytryny można dodać wcześniej przygotowany kwas z buraków, jest on wśród moich przepisów - poprzedni)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz czerwony - wigilijny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Schabowy z salsą mango na puree miętowo-cytrynowym Sernik z piernikami i kawową nutą Świąteczna kapusta z grzybami
Polędwiczka w sosie słodko-kwaśnym z cukinią Tatar z łososia Tort jagodowo-malinowy
Zupa cebulowa z grzanką serową Filet z udźca kurczaka w sosie kurkowym Mazurek cytrynowo- kajmakowy
Wigilijne jabłka nadziewane Makowiec na kruchym cieście Pierogi z kapustą i grzybami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane