madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Barszcz czerwony czysty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wersja na kościach , ale możemy ją pominąć wtedy nada się na Wigilijny stół, można podawać z uszkami, ziemniakami, krokietami , pasztecikami czy makaronem.

Barszcz czerwony czysty

Składniki:

Barszcz czerwony czysty

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony czysty
Do garnka wkładamy umytą kość oraz obraną i pokrojoną na kawałki włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalewamy wodą, solimy do smaku i i zagotowujemy. Białko które się zetnie zbieramy łyżką cedzakową. Buraki obieramy i kroimy na plastry, dodajemy do garnka, razem z octem aby barszcz zachował ładny kolor. Przyprawiamy majerankiem i gotujemy, aż wszystkie składniki będą miękkie. Powstały barszcz odcedzamy i przyprawiamy do smaku.