Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Barszcz czerwony czysty 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Barszcz czerwony czysty podajemy z krokietami lub np. kapuśniaczkami.

Barszcz czerwony czysty 6 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czerwony czysty 6

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony czysty 6
Kostkę wieprzową umyć, zalać 2 litrami wody, zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać liście laurowe, ziele angielskie. Posolić. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Marchew, pietruszkę, seler, czosnek, cebulę i buraki obrać i umyć. Buraki pokroić w plastry, resztę warzyw zostawić w całości lub pokroić na połowę i dodać do wywaru. Gotować do miękkości. Doprawić kucharkiem, pieprzem i solą oraz octem winnym. Zupę przelać przez sito. Podawać np. z kapuśniaczkami.
Barszcz czerwony czysty 6
Kość na wywar umyć zalać wodą i zagotować.
Barszcz czerwony czysty 6
Dodać obrane i umyte warzywa i gotować do miękkości.