gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Barszcz czerwony- podstawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Barszcz czerwony jest najpopularniejszą zupą podawaną na Wigilijny Stół. Można go podawać z uszkami lub pasztecikami.

Barszcz czerwony- podstawowy

Składniki:

Barszcz czerwony- podstawowy

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony- podstawowy
Buraki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Jabłka kroimy w cząstki , dodajemy do buraków i zalewamy letnią wodą.

Następnie dodajemy śliwki, pokrojone w kosteczkę marchewkę, pietruszkę, cebulę i czosnek oraz ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy na najmniejszym ogniu 30 minut.

Dodajemy sok z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia, następnie wstawiamy do lodówki na noc.

Po tym czasie odcedzamy warzywa. Barszcz należy przed podaniem podgrzewać nie pozwalając aby się zagotował.

Smacznego ;)  

Tagi:

zupa barszcz