mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Barszcz czerwony wg mr19871

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo polecam ten przepis, barszczyk o niebo lepszy niż z torebki, a dużo pracy przy nim nie ma.

Barszcz czerwony wg mr19871

Składniki:

Barszcz czerwony wg mr19871

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony wg mr19871
Buraki,marchewki,pietruszkę i seler obieramy,myjemy i kroimy na średnie kawałki.Umieszczamy wszytsko w dużym naczyniu, dodajemy liście laurowe i obrany czosnek.Warzywa zalewamy przegotowaną letnią wodą z dodatkiem soli.Odstawiamy na 5-6 dni w temperaturze pokojowej.Przygotowany wywar możemy go pić a także użyć go do przyrzadzenia zupy.