Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Barszcz czerwony wg Ziziunka18

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i aromatyczny barszcz czerwony idealny na święta, ale także jako napój rozgrzewający

Barszcz czerwony wg Ziziunka18 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czerwony wg Ziziunka18

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony wg Ziziunka18
Buraki obieramy, myjemy i kroimy w plastry. Wrzucamy do dużego garnka. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Czosnek kroimy w plastry i również wrzucamy do garnka. Myjemy grzyby i dodajemy do reszty składników. Jabłko kroimy w plastry i dodajemy do reszty. Dodajemy przyprawy:listek, ziele i pieprz. wszystkie składniki posypujemy łyżką cukru i łyżką soli i odstawiamy na noc, aby składniki puściły sok. Następnego dnia zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Pod koniec gotowania dodajemy kwasek cytrynowy i sok z cytryny(według uznania).
Barszcz czerwony wg Ziziunka18
Następnego dnia buraki zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu
Barszcz czerwony wg Ziziunka18
Barszcz czerwony idealnie pasuje nie tylko do pierogów, ale także do pasztecików czy jako samodzielny napój