nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Barszcz czerwony z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Barszcz w takim wydaniu kojarzy mi się z dzieciństwem.

Barszcz czerwony z cebulką

Składniki:

Barszcz czerwony z cebulką

 

  • 2-3 buraki
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • kostka rosołowa
  • barszcz czerwony z torebki
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z cebulką
1. Marchewkę, pietruszkę i buraki obieramy i myjemy. Buraki kroimy w średniej grubości półplasterki, a marchewkę i pieruszkę w plasterki. Wrzucamy na gotującą się wodę razem z kostką rosołową. Gotujemy do momentu, aż warzywa zmiękną. Następnie wsypujemy do garnka barszcz z torebki i dokładnie mieszamy. 2. W osobnym garnuszku w osolonej wodzie gotujemy obrane wcześniej ziemniaki. Po ugotowaniu tłuczemy je. 3. Cebulę obieramy i kroimy w dowolny sposób. Złocimy na patelni. 4. Do talerza nakładamy porcję ziemniaków, posypujemy ją usmażoną cebulką i zalewamy barszczem. Smacznego!