Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Barszcz czerwony z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny, pożywny i bardzo łatwy do przygotowania czerwony barszczyk. W razie potrzeby dodać soku z cytryny.

Barszcz czerwony z fasolą

Składniki:

Barszcz czerwony z fasolą

 

  • 1/2 kg czerwonych buraków
  • 150 ml śmietany
  • 1 winne jabłko
  • 30 dag ugotowanej fasoli
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z fasolą
Buraki dokładnie umyć i ugotować do miękkości, ostudzić. Jabłko i ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zalać 4 szklankami gorącej wody, gotować przez kilka minut. Następnie wsypać ugotowaną fasolę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, zagotować. Połączyć ze śmietaną, dodać zieleninę i wymieszać.