nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Barszcz czerwony z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na szybki obiad. Zupę można zabielić łyżką śmietany.

Barszcz czerwony z makaronem

Składniki:

Barszcz czerwony z makaronem

 

  • 2-3 buraki
  • 1 średnia marchewka
  • 1/3 pieruszki
  • mały kawałek selera
  • kostka rosołowa
  • szkl. makaronu np. świderki
  • barszcz czerwony z torebki

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z makaronem
1. Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i dowolnie kroimy.
2. Wrzucamy na wrzątek razem z kostką rosołową i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Wsypujemy zupę w proszku i dokładnie mieszamy.
4. W osobnym garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu rozkładamy go na talerze i zalewamy gorącą zupą.