anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Barszcz czerwony z uszkami z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super pomysł na smaczny obiad

Barszcz czerwony z uszkami z pieczarkami

Składniki:

Barszcz czerwony z uszkami z pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z uszkami z pieczarkami
Buraki obrać i pokroić na kawałki. Polać octem, posłodzić i gotować ok 10 min. Ugotować kość w wodzie z cebulą. Troszkę posolić. Pogotować chwilę następnie odcedzić ją i wlać do wywaru z buraków czerwonych. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Następnie zrobić uszka: z mąki, jajka i mleka wyrobić ciasto. Pieczarki pokroić drobno i smażyć na oleju, posolić trochę. Ciasto rozwałkować i pokroić na drobne kwadraciki. Na każdy kwadracik nakładać trochę pieczarek. Sklejać uszka. Ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane uszka ułożyć na talerz i zalać ciepłym barszczem czerwonym.