goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Barszcz czerwony z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pożywny i smaczny, w sam raz na chłodne dni.

Barszcz czerwony z warzywami

Składniki:

Barszcz czerwony z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z warzywami
Ziemniaki, buraki oraz marchew kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy, cebulę ciekamy. Pozostałe warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. W bulionie gotujemy buraki, a gdy będę w połowie miękkie dodajemy pozostałe warzywa. Gotujemy do miękkości. Pod sam koniec dodajemy pokrojone w niewielką kostkę pomidory. Zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Barszczy podajemy z posiekanym koperkiem.