Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Barszcz na botwince

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Barszcz wiosenny z botwinką i koprem.

Barszcz na botwince Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz na botwince

 

Sposób przygotowania:

Barszcz na botwince
Tacka włoszczyzny powinna zawierac około 2 marchewek, kawałek selera, por, ewentualnie zieleninę. Marchew, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Buraczki obrac i pokroić na kawałki, a łodygi i listki opłukac i pokroić. W dużym ganku nastawić wodę, wrzucić kostkę rosołową drobiową i warzywa, gotować aż będą miękkie. Barszczyk doprawić do smaku vegetą, solą oraz pieprzem. Śmietanę zmieszać z mąką i odrobina wody i zagęścić barszcz. Gdy sie zagotuje dodać posiekany koper i ewentualnie też natke pietruszki. Podawać z jajkiem.
Barszcz na botwince
Barszczyk zagęścić śmietaną zmieszaną z mąką.
Barszcz na botwince
Botwinkę i buraczki oczyścić i pokroic na kawałki.
Barszcz na botwince
Starte warzywa dodać do wody z kostką rosołową.
Barszcz na botwince
Warzywa obrac i umyc a potem zetrzeć na tarce.