usia_pieczona

usia_pieczona

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Barszcz na dwa sposoby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i pożywna zupa podana na dwa sposoby

Barszcz na dwa sposoby Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz na dwa sposoby

 

Sposób przygotowania:

Barszcz na dwa sposoby
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Jajko gotujemy na twardo. Buraki obieramy, kroimy w słupki i smażymy z dodatkiem przypraw (soli, pieprzu, liściem laurowym, mielonym zielem angielskim). Wlewamy wodę (można dodać bulion). Gotujemy na małym ogniu aż buraki będą miękkie. Podajemy na talerz w dwóch wersjach: 1. Układamy ziemniaki w całości. Zalewamy barszczem bez buraków, dodajemy jajko. 2. Ziemniaki tłuczemy na masę. Zalewamy barszczem z dodatkiem buraków. Jeśli ktoś lubi, do dekoracji można wykorzystać kleks ze śmietany.
Barszcz na dwa sposoby
Buraki myjemy, obieramy i kroimy w słupki
Barszcz na dwa sposoby
Przed dodaniem wody buraki smażymy z przyprawami