katasia127

katasia127

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 8]

Barszcz na wędzonce z pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo zdrowe danie. Doskonały w smaku.

Barszcz na wędzonce z pasztecikami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz na wędzonce z pasztecikami

 

  • 4 buraki czerwone
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 20 dkg boczku surowego wędzonego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 dkg pieczonego pasztetu
  • liść laurowy, ziele angielskie,sól,świeżo zmielony pieprz, majeranek, ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Barszcz na wędzonce z pasztecikami
Buraczki umyć i pokroić w kawałki.Dać do garnka, dolać wody ok 2 litry, dodać czosnek, ziele, liść, majeranek i gotować na wolnym ogniu ok 20-30 minut, tak żeby się nie zagotował.Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie przez ok 10 minut i dodać do barszczu.Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i 1-2 łyżkami octu.Barszcz doprowadzić do wrzenia, posypać świeżym koperkiem.Podawać z pasztecikami.Mrożone ciasto francuskie podzielić na kwadraty, w każdy zawijać kawałek pasztetu i posypać kminkiem.Piec według wskazówek na opakowaniu.
Barszcz na wędzonce z pasztecikami
Etap 1