BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Barszcz ukraiński jest bardzo sycącą i zdrową zupą .Podajemy go czysty , z warzywami lub ze śmietaną .

Barszcz ukraiński Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Buraki myjemy , gotujemy ze skórą . Wodę gotujemy z listkiem i zielem oraz żeberkiem 20 minut . Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki , wrzucamy do wody , gotujemy do miękkości . Obieramy marchew i pietruszkę , ścieramy na tarce , dodajemy do wywaru , gotujemy 10 minut . Dodajemy pół cebuli . Ugotowane buraczki obieramy i ścieramy na dużyćh oczkach , wrzucamy do zupy . Gotujemy następne 10 minut .Pod koniec gotowania wrzucamy fasolę , bez zalewy , gotujemy jeszcze 5 minut . Solimy i przyprawiamy do smaku . Do barszczu możemy dodać śmietany .
Barszcz ukraiński
Oddzielnie gotujemy buraczki , oddzielnie gotujemy wywar z mięsa .
Barszcz ukraiński
Obieramy ziemniaki , marchew i pietruszkę .
Barszcz ukraiński
Starte warzywa wrzucamy na gotujący się wywar .
Barszcz ukraiński
Na koniec gotowania dorzucamy białą fasolę .

Tagi:

buraki