agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

,....................,,,,,,,,,,

barszcz ukraiński

Składniki:

barszcz ukraiński

 

 

Sposób przygotowania:

barszcz ukraiński
fasolę opłukać, namoczyć w przegotowanej wodzie, ugotować; osolić gdy jest miękka. z połowy buraczków i włoszczyzny ugotować wywar, resztę opłukanych i oczyszczonych buraków pokroić w ciękie paski, ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. pod koniec dodać poszatkowaną kapustę i rozdrobnione w kostkę ziemniaki, pomidory ugotować w małej ilości wody i przetrzeć. do wywaru dodać mąkę rozmieszaną z 1/8 litra śmietany zagotować. wszystkie składniki połączyć razem i dodać kwas burakowy, czosnek, doprawić do smaku.

Tagi:

buraki