Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i bardzo proste :)

Barszcz ukraiński

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

  • 2 sztuki kość,
  • do smaku Sól,
  • 2 torebki Barszcz czerwony instant winiary,
  • do smaku pietruszka zielona,
  • do smaku koperek siekany,
  • 1 garść Groch lub Bób,
  • 1 sztuka Pietruszka Prymat,
  • 1 sztuka por (biała część),
  • 2 sztuki marchewka,
  • 2-3 sztuki buraki czerwone,
  • 8 sztuk jajka gotowane na twardo,
  • 1 sztuka skóra z boczku,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Oczyszczoną kość i skórę wrzucamy do garnka i gotujemy. Zbieramy pianę , dodajemy: buraczki pokrojone w kosteczkę lub talarki marchewkę startą na tarce warzywnej pora pokrojonego w talarki groch lub bób posiekana pietruszkę pietruszkę suszona prymat barszcz czerwony instant sól pieprz i gotujemy do miękkości. Nastawić wodę na jajka i ugotować. (Można podać także z ziemniaczkami) Smacznego!