aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Barszcz ukraiński aginy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny barszcz ukraiński, polecam

Barszcz ukraiński aginy

Składniki:

Barszcz ukraiński aginy

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński aginy
Fasolę Jaś moczymy całą noc w wodzie w dużym garnku. Następnie na drugi dzień gotujemy fosolą, aż do miękkości. W osobnym garnku gotujemy mieęso- w naszym przypadku żeberka z obraną i pokrojoną w kosteczkę włoszczyzną, aby powstał nam rosół. Następnie dodajemy fasole i starte surowe buraki. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostke i doprawiamy przecierem pomidorowym, śmietaną , pieprzem ziolowym i majerankiem.

Tagi:

buraki