luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Barszcz Ukraiński bez mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezon na buraczki i świeże warzywa z ogródka :)

Barszcz Ukraiński bez mięsa

Składniki:

Barszcz Ukraiński bez mięsa

 

Sposób przygotowania:

Barszcz Ukraiński bez mięsa
Burak wcześniej ugotować w skórce , obrać i pokroić w kostkę.
Na pokrojonych w kostkę selerze, marchwi, całej pietruszce, liściu laurowym ugotować wywar z dodatkiem soli i pierzu.
Dodać pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę oraz pokrojone w grubszą kostkę ziemniaki fasolkę szparagową i bób. Gdy warzywa będą miękkie, dodać buraki, natkę , wcisnąć sok z cytryny, i śmietanę rozrobioną z gorącym barszczykiem.

Barszcz ukraiński można przyrządzić z dodatkiem pokrojonej kapusty, ale i bez niej jest równie dobry.