iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Barszcz ukraiński na wywarze drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja rodzina uwielbia pożywne zupy a ja często je gotuję bo można odgrzać na drugi dzień i smakują równie smacznie.

Barszcz ukraiński na wywarze drobiowym

Składniki:

Barszcz ukraiński na wywarze drobiowym

 

  • 10 dag białej fasoli,
  • 5 ziemniaków,
  • 2 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 korpus drobiowy,
  • 3 buraki,
  • kawałek białej kapusty,
  • 1/2 szklanki śmietany,
  • 2 listki laurowe,
  • pęczek pietruszki i mały pęczek kopru,
  • kawałek bulwy selera,
  • 1 korzeń pietruszki,

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński na wywarze drobiowym
Do 2 litrów zimnej wody wrzucamy cebulę, listki, pęczek pietruszki i kopru, seler i korzeń pietruszki gotujemy 10 min i wrzucamy korpus gotujemy 15 min. przecedzamy. Do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę buraki, ziemniaki, marchewki oraz posiekana kapustę, gotujemy do miękkości, zaprawiamy śmietaną, dodajemy ocet solimy, pieprzymy i dodajemy cukier, doprowadzamy do wrzenia

Tagi:

buraki