ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Barszcz ukraiński na żeberkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobry barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński na żeberkach

Składniki:

Barszcz ukraiński na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński na żeberkach
Fasole poprzedniego dnia płuczemy i namaczamy. Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie. Do gotującej się fasoli wkładamy umyte mięso, obraną marchewkę, pietruszkę i pora oraz ziele angielskie. Następnie do zupy dodajemy pokrojone w kostkę lub starte na tarce buraki, a około 20 minut przed końcem gotowania -pokrojone ziemniaki.Z gotowej zupy wyjmujemy włoszczyznę i mięso. Mięso kroimy na kawałki i wkładamy ponownie do barszczu. Zabielamy ją śmietaną, doprawiamy solą cukrem i sokiem z cytryny.