Strona główna Barszcz ukraiński na żeberkach

Barszcz ukraiński na żeberkach

Barszcze « poprzedni | następny »
ania23025 - Przepis na: Barszcz ukraiński na żeberkach offline

Kucharz
Przepisy: 30
Barszcz ukraiński na żeberkach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobry barszcz ukraiński


trudność: łatwe
czas:

Barszcz ukraiński na żeberkach - SKŁADNIKI:

Barszcz ukraiński na żeberkach - PRZYGOTOWANIE:

Fasole poprzedniego dnia płuczemy i namaczamy. Następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie. Do gotującej się fasoli wkładamy umyte mięso, obraną marchewkę, pietruszkę i pora oraz ziele angielskie. Następnie do zupy dodajemy pokrojone w kostkę lub starte na tarce buraki, a około 20 minut przed końcem gotowania -pokrojone ziemniaki.Z gotowej zupy wyjmujemy włoszczyznę i mięso. Mięso kroimy na kawałki i wkładamy ponownie do barszczu. Zabielamy ją śmietaną, doprawiamy solą cukrem i sokiem z cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Barszcz ukraiński na żeberkach (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-02-11 04:17
Ja do tego barszczu dodaje jeszcze kapuste biala....a tak wogole to lubie barszcz czerwony w kazdym wydaniu...5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
agataabraham

agataabraham
offline

2010-11-04 09:56
Bardzo fajny przepis, takiego właśnie szukałam, ale ja zrezygnuję z zabielania. Przepis 5!!!!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Barszcze
Barszcz czerwony Eli z fasolą Zupa szczawiowa z jajkiem i gwiazdkami Barszcz biały na boczku wędzonym
Barszcz czerwony z uszkami Barszcz na białej kiełbasie Barszcz czerwony z jajkiem
Barszcz czerwony z ziemniakami i klopsikami Botwinka z soczewicą Domowy barszczyk czerwony
Zupa botwinkowa Orzeźwiająca botwinka Zupa z młodej botwinki

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane