angg.

angg.

Kucharz
[Przepisów: 3]

Barszcz ukraiński wg angg.

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Barszcz ukraiński wg angg.

Składniki:

Barszcz ukraiński wg angg.

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński wg angg.
Fasolę opłukujemy, zalewamy wodą i zostawiamy na około 12 godzin. Gdy już minie ten czas, zagotowujemy fasolę w tej samej wodzie (osolonej, z dodatkiem listka laurowego i czosnku), w której się moczyła. W bulionie drobiowym gotujemy warzywa razem z listkiem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy kilka minut, a następnie dodajemy posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zagotowujemy i dodajemy fasolkę wraz z wywarem, a po jakimś czasie starte na tarce o grubych oczkach buraczki. Doprawiamy octem lub sokiem z cytryny, który zatrzyma kolor zupy. Gotujemy do miękkości warzyw, następnie dodajemy przecier pomidorowy. Do zupy wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Po dodaniu śmietany, zupy nie gotujemy, aż do momentu wrzenia, aby nie straciła koloru. Podajemy posypaną natką pietruszki.

Tagi:

buraki