paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Barszcz z prawdziwków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny barszcz ze świeżych grzybów podany z łazankami

Barszcz z prawdziwków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz z prawdziwków

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z prawdziwków
Prawdziwki oczyścić, pokroić w kostkę, namoczyć je na około pół godz.w zimnej wodzie. Wymienić wodę i zagotować w niej grzyby. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dodać do gotujących się grzybów wraz z listami laurowymi. Barszczyk gotujemy na wolnym ogniu do miękkości grzybków. Wlać barszcz biały z butelki i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagęścić śmietaną. W osolonej wodzie ugotować makaron łazanki.
Barszcz z prawdziwków
Barszczyk gotujemy na wolnym ogniu do miękkości grzybków. Wlać barszcz biały z butelki i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Barszcz z prawdziwków
Na koniec gdy barszczyk jest już doprawiony do smaku całość zagęszczamy śmietaną