gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Barszcz z sokiem pomarańczowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczny barszcz z dodatkiem soku pomarańczowego. Idealny do krokietów lub uszek z kapustą i grzybami ;)

Barszcz z sokiem pomarańczowym

Składniki:

Barszcz z sokiem pomarańczowym

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z sokiem pomarańczowym
Grzyby namaczamy w bulionie aż zmięknął ( ok 3 godziny).

Zagotowujemy i podgrzewamy na małym ogniu ok 20 minut, przecedzamy. Wywar ponownie zagotowujemy, wlewamy sok z przeciśniętych pomarańczy, przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Na koniec dodajemy sok z buraków, nie gotujemy, podgrzewamy na małym ogniu ok 30 minut. Smacznego ;)