Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Barszcz z warzywami i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i pożywna zupka z mnóstwem warzyw i mięsem.

Barszcz z warzywami i mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Barszcz z warzywami i mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z warzywami i mięsem
Mięso dokładnie umyć, zalać 1,5- 2 litrami wody. Zagotować. Wyjąć szumowiny, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz łyżeczkę przyprawy kucharek. Buraki, pietruszkę, seler i marchewkę zetrzeć na tarce, czosnek pokroić w plastry. Dodać do gotującego się wywaru. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 2 godzin. Ziemniaki pokroić w kostkę, koper posiekać. Dodać do zupy. Gotować do miękkości. W międzyczasie wyjąć mięso, pokroić w kostkę i dodać z powrotem do zupy. Zupę doprawić octem, kucharkiem, przyprawą do zup w płynie oraz pieprzem. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, wlać do zupy i wymieszać. Podawać na gorąco.
Barszcz z warzywami i mięsem
Umyte mięso zalać wodą i zagotować a potem wyjąć szumowiny.
Barszcz z warzywami i mięsem
Dodać starte na grubych oczkach warzywa.
Barszcz z warzywami i mięsem
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz posiekany koper.