cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Barszcz zabielany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na mięsny barszcz

Barszcz zabielany

Składniki:

Barszcz zabielany

 

  • ¼ kg kości,
  • 10-15 dag kiełbasy lub wędzonki,
  • włoszczyzna,
  • ½ litra barszczu z buraków (można kupić gotowy),
  • 2 buraczki,
  • 2 litry wody,
  • sól do smaku,
  • 2 dag suszonych grzybków
  • Łyżka mąki, żółtko, śmietana do zabielenia

 

Sposób przygotowania:

Barszcz zabielany

Tak samo ugotowany barszcz jak „barszcz polski z uszkami” zaprawić ćwiartką śmietany wymieszanej z żółtkiem i łyżką mąki.