donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Barszczyk czerwony na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Czerwony barszczyk to idealne dopełnienie do pasztecików, czy też uszek, uwielbiam go przyrządzać, pokażę wam przepis w w wersji na ostro.

Barszczyk czerwony na ostro

Składniki:

Barszczyk czerwony na ostro

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk czerwony na ostro
Nasze buraki myjemy i kroimy na ćwiartki, zalewamy je dwoma litrami wody, dodajemy chilii w proszku, pieprz, sól, kostkę rosołową i gotujemy je przez około godzinę.

Po godzinie z wywaru odcedzamy buraki, ja jeszcze dodam trochę maggie aby wydobyć smak.

Dodaję łyżkę majeranku, chwilę jeszcze gotuję, gotowe!