czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Batonik Knoppers

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Są zdecydowanie lepsze od kupnych batoników. Dzieci się nimi zajadają;)

Batonik Knoppers

Składniki:

Batonik Knoppers

 

  • MASA MLECZNA:
  • 1/4 szkl. cukru,
  • 1/4 szkl. mleka,
  • 17,5 dag masła,
  • 1 1/2 szkl. mleka w proszku.

 

  • MASA CZEKOLADOWA:
  • 20 dag kremu czekoladowego,
  • 10 dag masła,
  • łyżka kakao,
  • 10 dag zmielonych orzechów laskowych,
  • andruty,
  • polewa czekoladowa.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Batonik Knoppers
1. Mleko z cukrem zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku. 2. Masło utrzeć, dodać kakao i krem czekoladowy. Na koniec dodać podsmażone orzechy. 3. Wafle przekładać na przemian masami, tak, by były po 2 warstwy oby kremów. Na noc wstawić do lodówki. Polać polewą, pokroić w kwadraty.