kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Batoniki musli z śliwką i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zdrowe słodycze istnieją... oto one! Domowe batoniki muesli z płatków owsianych regulujących prace jelit, migdałów bogatych w magnez i suszonych śliwek pełnych potasu.

Batoniki musli z śliwką i migdałami

Składniki:

Batoniki musli z śliwką i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Batoniki musli z śliwką i migdałami
Sok jabłkowy, cukier, miód, masło oraz skórki cytrynowe gotujemy na bardzo małym ogniu aż całość zacznie bulgotać. Wyłączyć. Śliwki i morele posiekać w drobna kostkę. Bakalie i płatki owsiane dodać do gotującej się masy i wymieszać. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i ugniatamy ją na płaską stroną łyżki. Studzimy a następnie wkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin.

Tagi:

śliwki