Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Batoniki serowe

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Twaróg dobrze rozetrzeć, dodać mąkę, jajko, śmietanę, cukier oraz sodę i

Batoniki serowe

Składniki:

Batoniki serowe

 

  • 1/2 kg. twarogu
  • 1 szkl mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyzki śmietany
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 łyżki cukru pudru
  • tłuszcz
  • sól

Sposób przygotowania:

Batoniki serowe
Twaróg dobrze rozetrzeć, dodać mąkę, jajko, śmietanę, cukier oraz sodę i dobrze wymieszać, aby nie było grudek. Z tej masy uformoać cienkie wałeczki i pokroić je na kawałki długości 8-10 cm. po czym smażyć na złocisty kolor. Gotowe batoniki posypać cukrem pudrem. Oddzielnie do batoników mozna podać kisiel owocowy.