sloneczko1

sloneczko1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

bayerowska pieczen wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

perfekcyjny niedzielny obiad dla tych ,ktorzy nie patrza na kalorie!!

bayerowska pieczen wieprzowa

Składniki:

bayerowska pieczen wieprzowa

 

  • 2kg podgardla lub szynki ze slonina i skora!!
  • wloszczyzna (marchew,pietruszka,pastinaki,seler,por)
  • sol, pieprz,mayoran
  • 2 lyzeczki slodkiej,gruboziarnistej,bayerowskiej musztardy
  • 3,lyzeczki miodu
  • piwo,najlepiej ciemne
  • 2 lyzki tluszczu kokosowego lub smalcu bez skwarkow

Sposób przygotowania:

bayerowska pieczen wieprzowa
mieso umyc ,osuszyc i natrzec sola i pieprzem.Skore naciac ostrym nozem w kostke karo.Wloszczyzne obrac,umyc i pokroic w rowno mala kostke.Tluszcz rozpuscic w rondlu i na wolnym ogniu podsmazyc mieso z kazdej strony.Mieso wyjasc z rondla i lekko podsmazyc warzywa.Krotko ustawic na osty ogien ,obsypac pudrem cukrem i skarmelizowac,ale nie przypalic!!!!!!!Podlac szklanka piwa,wlozyc na srodek mieso i piec w piekarniku 1,5 godziny 185°C, Pol szklanki piwa zmieszac z miodem i musztarda i co 20 min przewracajac pieczen zgodnie ze wskazowkami zegara,smarowac ja piwna mieszanka .10 min przed wyjeciem ustawic na gril i spiec skore na chrupiaca . Podawac z knedlami ziemniaczanymi i chlebowymi i surowka z kapusty bialej. Smacznego!!