Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Bażant na ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bo nie ma to jak dziczyzna...

Bażant na ostro

Składniki:

Bażant na ostro

 

  • 2 piersi z bażanta
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 średnia cebula
  • 0,5 łyżeczki wegety
  • szczypta szafranu
  • 1,5 łyzeczki chilli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyzka oliwy

 

Sposób przygotowania:

Bażant na ostro
Mięso opłukać, w garnku zalać szklanką wody( resztę zostawic do podlewania później żeby się nie przypaliło) i 1 łyżką oliwy Cebulę drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Przyprawić. W razie potrzeby podlac lekko wodą. Gotować do momentu aż mięso będzie miękkie.

Zwykle dodawałam tylko wegete i pieprz. Ostatnim razem doprawiłam taka mieszanka, ze wyszedł słodki i mi nie smakował. Za to teraz na ostro bażant był przepyszny.