Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Błyskawiczne szaszłyki przygotowane z mięsa mielonego z dodatkiem świeżej bazylii.

Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego
Cebulę pokroić w kostkę i dodać razem z posiekanym czosnkiem do mięsa mielonego. Dodać również posiekaną bazylię, sól, pieprz i przyprawę do wieprzowiny. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować patyczki do szaszłyków. Mięsną masę podzielić na ok. 6 porcji. Każdą uformować w wałeczek i nadziać na patyczek do szaszłyków, lekko docisnąć. Rozgrzać grill, na ruszt kłaść przygotowane szaszłyki. Grillować na rumiano z obu stron.
Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego
Mięso z dodatkiem posiekanej bazylii pokrojonej cebuli i przypraw.
Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego
Dokładnie wymieszane wszystkie składniki szaszłyków.
Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego
Uformowane z mięsa wałeczki nadziane na patyczki do szaszłyków.
Bazyliowe szaszłyki z mięsa mielonego
Położone na rozgrzany grill przygotowane szaszłyki.