lalunia

lalunia

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1404]

Babka z kisielem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna babka o lekko różowym kolorze , bardzo smaczna i idealna na wieczorne spotkania , robi się szybko.

Babka z kisielem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z kisielem

  • 4jaja

  • 1 szklanka cukru

  • cukier waniliowy

  • mąka tortowa 1 szklanka

  • kisiel żurawinowy 77 gram

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • aromat cytrynowy

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babka z kisielem

Margarynę rozpuściłam w garnku. Jaja zmiksowałam z cukrem Do jaj dodałam cukier , cukier waniliowy Przesiałam mąkę z kiślem i proszkiem do pieczenia , dodałam do jaj Formę wysmarowałam margaryną i posypałam mąką . Wlałam ciasto połowę posypałam rodzynkami ( dwie garście) i wlałam druga połowę ciasta Piekłam 60 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem smacznego .

Redakcja poleca: