kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

Befsztki wołowe czerwone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięciutkie mielone o wyjątkowym czerwonym kolorze, wytrawne w smaku

Befsztki wołowe czerwone

Składniki:

Befsztki wołowe czerwone

 

  • 30 dag mięsa wołowego mielonego, zwięzłego, najlepiej na tatar
  • 1 jajko
  • 3 łyżki marynowanych buraczków
  • 2 łyżki zeszklonej cebulki
  • 1 łyżka kaparów- niekoniecznie ale wyostrzają smak
  • 2 łyżki gęstej śmietany kwaśnej
  • sól, pieprz
  • masło do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Befsztki wołowe czerwone
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wyrobić na gładką masę. Uformować płaskie befsztyki i usmażyć na maśle. Befsztyki można również obtoczyć w mące przed smażeniem. Podawać z puree z ziemniaków i kwaskową sałatką, na przykład szwedzką z ogórków lub sałatką z ogórka kiszonego pokrojonego w talarki z dodatkiem cebulki i łyżki oleju.