Befsztyk mielony

Pojemsobie offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1
Befsztyk mielony
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Nie musi być wołowina, można wykorzystać i wieprzowe.


trudność: łatwe
czas:

Befsztyk mielony - SKŁADNIKI:

Befsztyk mielony - PRZYGOTOWANIE:

Mięso po opłukaniu , zmielić przez maszynkę na grubym sitku. Dodać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na gładką masę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki, usmażyć na maśle lub oleju. Z mięsa uformować duże kotlety, grube na 2 cm, obtoczyć w mące. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Zdjąć z patelni i przełożyć na blachę do piekarnika lub na patelni, po uprzednim nałożeniu usmażonej cebuli na kotletach. Na patelni przykryć pokrywką. Dosmażyć przez około 8 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk mielony (strona 1 z 1)  
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2009-03-07 17:00
wyglądają apetycznie,mniam,mniam do ulubionych:))
Skomentuj
Oceń:
0
Skarb

Skarb
offline

2009-03-08 11:51
Mi tez to podchodzi, do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
pinecha

pinecha
offline

2009-04-03 12:03
4 gwiazdki :-) i na pewno wypróbuję :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
"Kiszone" mielone Pizza z mięsem i pieczarkami Pasztet grzybowy
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym
Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane