Befsztyk mielony

Pojemsobie

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1
Befsztyk mielony
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Nie musi być wołowina, można wykorzystać i wieprzowe.


trudność: łatwe
czas:

Befsztyk mielony - SKŁADNIKI:

Befsztyk mielony - PRZYGOTOWANIE:

Mięso po opłukaniu , zmielić przez maszynkę na grubym sitku. Dodać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na gładką masę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki, usmażyć na maśle lub oleju. Z mięsa uformować duże kotlety, grube na 2 cm, obtoczyć w mące. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Zdjąć z patelni i przełożyć na blachę do piekarnika lub na patelni, po uprzednim nałożeniu usmażonej cebuli na kotletach. Na patelni przykryć pokrywką. Dosmażyć przez około 8 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk mielony (strona 1 z 1)  
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

2009-03-07 17:00
wyglądają apetycznie,mniam,mniam do ulubionych:))
Skomentuj
Oceń:
0
Skarb

Skarb

2009-03-08 11:51
Mi tez to podchodzi, do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
pinecha

pinecha

2009-04-03 12:03
4 gwiazdki :-) i na pewno wypróbuję :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Cavatappi z mięsem i kukurydzą Pulpeciki meksykańskie z cynamonem Cebulowe wieprzowe kotlety mielone
Jajko ukryte w mielonym Mielone z ryżem, marchewką i groszkiem Klops z pieczarkami i czerwoną skorupką
Mielone z sosem grzybowym Kotlety mielone z groszkiem i musztardą Zapiekanka z mięsem mielonym
Pulpety w sosie koperkowym Pieczeń z jajkiem Pulpety z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane