Befsztyk mielony

Pojemsobie

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1
Befsztyk mielony
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Nie musi być wołowina, można wykorzystać i wieprzowe.


trudność: łatwe
czas:

Befsztyk mielony - SKŁADNIKI:

Befsztyk mielony - PRZYGOTOWANIE:

Mięso po opłukaniu , zmielić przez maszynkę na grubym sitku. Dodać jajko, posolić i popieprzyć do smaku. Wyrobić na gładką masę. Cebulę obrać, pokroić w plasterki, usmażyć na maśle lub oleju. Z mięsa uformować duże kotlety, grube na 2 cm, obtoczyć w mące. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Zdjąć z patelni i przełożyć na blachę do piekarnika lub na patelni, po uprzednim nałożeniu usmażonej cebuli na kotletach. Na patelni przykryć pokrywką. Dosmażyć przez około 8 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk mielony (strona 1 z 1)  
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

2009-03-07 17:00
wyglądają apetycznie,mniam,mniam do ulubionych:))
Skomentuj
Oceń:
0
Skarb

Skarb

2009-03-08 11:51
Mi tez to podchodzi, do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
pinecha

pinecha

2009-04-03 12:03
4 gwiazdki :-) i na pewno wypróbuję :-)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki mielone z jajkiem Kolorowe kotleciki z piekarnika Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Kotlety mielone nadziewane ogórkami kiszonymi
Wielkanocna pieczeń z jajkiem Sos z podsmażaną cebulką i zrazami Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika
Mielone z żółtkami Mielone z niespodzianką z sosem pieczarkowym Kotlety mielone czosnkowe z groszkiem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane