Befsztyk tatarski

www.chochla.com - Przepis na: Befsztyk tatarski offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 17
Befsztyk tatarski
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Tatar będzie miał piekny krwisty kolor, jeśli dodamy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


trudność: średne
czas:

Befsztyk tatarski - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
  • 6-8 dkg cebuli,
  • 2 dkg kaparów,
  • 4 żółtka,
  • 5 dkg ogórków konserwowych,
  • 4 dkg grzybków marynowanych,
  • oliwa,
  • musztarda,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka mielona do smaku.

Befsztyk tatarski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę, aby tatar miał piekny krwisty kolor, dodajemy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk tatarski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą
Wołowina w winie i pieprzu  Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski
Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu  Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid
Papryka faszerowana na ostro Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane