Befsztyk tatarski

www.chochla.com - Przepis na: Befsztyk tatarski offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 17
Befsztyk tatarski
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Tatar będzie miał piekny krwisty kolor, jeśli dodamy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


trudność: średne
czas:

Befsztyk tatarski - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
  • 6-8 dkg cebuli,
  • 2 dkg kaparów,
  • 4 żółtka,
  • 5 dkg ogórków konserwowych,
  • 4 dkg grzybków marynowanych,
  • oliwa,
  • musztarda,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka mielona do smaku.

Befsztyk tatarski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę, aby tatar miał piekny krwisty kolor, dodajemy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk tatarski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną
Taco Bravo i inne Włoskie pulpety Tureckie kofty z wołowiny

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane