Befsztyk tatarski

www.chochla.com - Przepis na: Befsztyk tatarski offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 17
Befsztyk tatarski
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Tatar będzie miał piekny krwisty kolor, jeśli dodamy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


trudność: średne
czas:

Befsztyk tatarski - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
  • 6-8 dkg cebuli,
  • 2 dkg kaparów,
  • 4 żółtka,
  • 5 dkg ogórków konserwowych,
  • 4 dkg grzybków marynowanych,
  • oliwa,
  • musztarda,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka mielona do smaku.

Befsztyk tatarski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę, aby tatar miał piekny krwisty kolor, dodajemy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk tatarski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj