Befsztyk tatarski

www.chochla.com

Starszy Kucharz
Przepisy: 17
Befsztyk tatarski
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

Tatar będzie miał piekny krwisty kolor, jeśli dodamy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


trudność: średnie
czas:

Befsztyk tatarski - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg wołowiny bez kości (zrazowa) lub polędwicy wołowej,
  • 6-8 dkg cebuli,
  • 2 dkg kaparów,
  • 4 żółtka,
  • 5 dkg ogórków konserwowych,
  • 4 dkg grzybków marynowanych,
  • oliwa,
  • musztarda,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka mielona do smaku.

Befsztyk tatarski - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, zemleć, wymieszać z oliwą i przyprawami. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać razem z ogórkiem i grzybkami. Mięso wyporcjować na talerzyki lub półmisek, w środku zrobić wgłębienie, w które włożyć żółtka, a w koło mięsa ułożyć cebulę, ogórki, grzybki, opłukane kapary, musztardę oraz paprykę, aby tatar miał piekny krwisty kolor, dodajemy 2 do 3 kropli koncentratu z buraków... Uwaga nie wiecej....


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk tatarski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Pieczeń wołowa z miodem Meksykańskie pulpeciki Na kanapki: pieczona wołowina
Pikantny gulasz wołowy Köttbullar - klopsiki szwedzkie a`la Igraszki Wołowina w sosie
Hamburgery Milczara Wołowina z pak choi  Karminadle wieprzowo-wołowe Eli
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Zraziki wołowe z papryką Steki wołowe z patelni grillowej

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane