Strona główna Befsztyk wołowy

Befsztyk wołowy

Dania, Bigosy « poprzedni | następny »
Yvonne - Przepis na: Befsztyk wołowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
Befsztyk wołowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....


trudność: łatwe
czas:

Befsztyk wołowy - SKŁADNIKI:

  • 4 szt befsztyk z polędwicy wołowej,
  • 4 szt cebula,
  • 1 łyżka olej,
  • 2 łyżki masło,
  • Sól,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • suszony rozmaryn

Befsztyk wołowy - PRZYGOTOWANIE:

Najpierw cebule zeszklić na oleju. Befsztyki (najlepiej z polędwicy środkowej) lekko rozpłaszczyć ręką, usmażyć na oleju pozostałym po smażeniu cebuli lub nowym. Pod koniec smażenia posypać przyprawami do smaku. Cebulę podgrzać na patelni, posolić. Na półmisku ułożyć befsztyki, na nich cebulę i porcje masła.Najlepiej podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk wołowy (strona 1 z 1)  
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2012-08-04 08:29
Przepraszam ale nie wytrzymam by nie zapytać - czemu smażysz befsztyk na oleju ? Przecież najsmaczniejszy jest robiony na klarowanym maśle . Szkoda polędwicy .
Skomentuj
Oceń:
0
Yvonne

Yvonne
offline

2012-08-04 09:28
Babciagramolka napisał(a):

Przepraszam ale nie wytrzymam by nie zapytać - czemu smażysz befsztyk na oleju ? Przecież najsmaczniejszy jest robiony na klarowanym maśle . Szkoda polędwicy .

Miałam wielką ochotę zrobić i nie miałam pod ręką masełka:):):)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kurczak po meksykańsku ostry Pomidory z bakłażanem zapiekane  Ryż z jabłkami i śliwkami
Biała kiełbasa w sosie Placki cukiniowo-paprykowe  Makaron z pomidorowo-cebulowym sosem
Zapiekanka z kotletami hamburgerowymi Jabłkowe pancake Mostki ( żeberka ) w borowikach i cebuli
Leczo z pomidorami i cukinią Kaszka z gruszkami Pierogi z jagodami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane