Strona główna Befsztyk wołowy

Befsztyk wołowy

Dania, Bigosy « poprzedni | następny »
Yvonne - Przepis na: Befsztyk wołowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
Befsztyk wołowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....


trudność: łatwe
czas:

Befsztyk wołowy - SKŁADNIKI:

  • 4 szt befsztyk z polędwicy wołowej,
  • 4 szt cebula,
  • 1 łyżka olej,
  • 2 łyżki masło,
  • Sól,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • suszony rozmaryn

Befsztyk wołowy - PRZYGOTOWANIE:

Najpierw cebule zeszklić na oleju. Befsztyki (najlepiej z polędwicy środkowej) lekko rozpłaszczyć ręką, usmażyć na oleju pozostałym po smażeniu cebuli lub nowym. Pod koniec smażenia posypać przyprawami do smaku. Cebulę podgrzać na patelni, posolić. Na półmisku ułożyć befsztyki, na nich cebulę i porcje masła.Najlepiej podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk wołowy (strona 1 z 1)  
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2012-08-04 08:29
Przepraszam ale nie wytrzymam by nie zapytać - czemu smażysz befsztyk na oleju ? Przecież najsmaczniejszy jest robiony na klarowanym maśle . Szkoda polędwicy .
Skomentuj
Oceń:
0
Yvonne

Yvonne
offline

2012-08-04 09:28
Babciagramolka napisał(a):

Przepraszam ale nie wytrzymam by nie zapytać - czemu smażysz befsztyk na oleju ? Przecież najsmaczniejszy jest robiony na klarowanym maśle . Szkoda polędwicy .

Miałam wielką ochotę zrobić i nie miałam pod ręką masełka:):):)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Placuszki z jabłkami i cynamonem
Gulasz warzywny z wędliną Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Papryka faszerowana z sosem pomidorowym
Łopatka pieczona z warzywami Kapusta duszona z pomidorami Gulasz z mini patisonami i fasolką
Makaron z gruszkami Zapiekanka z wędzonym łososiem Spaghetti ze świeżych pomidorów

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane