Strona główna Befsztyk wołowy

Befsztyk wołowy

Dania, Bigosy « poprzedni | następny »
Yvonne - Przepis na: Befsztyk wołowy offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
Befsztyk wołowy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....


trudność: łatwe
czas:

Befsztyk wołowy - SKŁADNIKI:

  • 4 szt befsztyk z polędwicy wołowej,
  • 4 szt cebula,
  • 1 łyżka olej,
  • 2 łyżki masło,
  • Sól,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • suszony rozmaryn

Befsztyk wołowy - PRZYGOTOWANIE:

Najpierw cebule zeszklić na oleju. Befsztyki (najlepiej z polędwicy środkowej) lekko rozpłaszczyć ręką, usmażyć na oleju pozostałym po smażeniu cebuli lub nowym. Pod koniec smażenia posypać przyprawami do smaku. Cebulę podgrzać na patelni, posolić. Na półmisku ułożyć befsztyki, na nich cebulę i porcje masła.Najlepiej podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk wołowy (strona 1 z 1)  
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2012-08-04 08:29
Przepraszam ale nie wytrzymam by nie zapytać - czemu smażysz befsztyk na oleju ? Przecież najsmaczniejszy jest robiony na klarowanym maśle . Szkoda polędwicy .
Skomentuj
Oceń:
0
Yvonne

Yvonne
offline

2012-08-04 09:28
Babciagramolka napisał(a):

Przepraszam ale nie wytrzymam by nie zapytać - czemu smażysz befsztyk na oleju ? Przecież najsmaczniejszy jest robiony na klarowanym maśle . Szkoda polędwicy .

Miałam wielką ochotę zrobić i nie miałam pod ręką masełka:):):)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Naleśniki z nagietkiem i pokrzywą Naleśniki na słodko z owocami Odsmażane kluski dyniowo - ziemniaczane Eli
Pizza prosciutto Kopytka dyniowo - ziemniaczane Eli Placuszki drożdżowe
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Domowy tradycyjny klops Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem
Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami Bezglutenowe naleśniki z kurczakiem Pizza z kiełbasą, pieczarkami i ogórkiem kiszonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane