Strona główna Befsztyk z polędwicy wołowej

Befsztyk z polędwicy wołowej

Wołowina « poprzedni | następny »
zmudek offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 249
Befsztyk z polędwicy wołowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Befsztyk z polędwicy wołowej


trudność: średne
czas:

Befsztyk z polędwicy wołowej - SKŁADNIKI:

Befsztyk z polędwicy wołowej - PRZYGOTOWANIE:

Poledwice oczyscic wykroic blony,osuszyc.Pokroic na porcje,lekko zbic tluczkiem,uformowac okragle befsztyki.Kazda porcje opuszyc pieprzem i posmarowac z obydwu stron oliwa.Usmazyc,wkladajac na patelnie do smazenia beztluszczowego.Zrumienic po obu stronach,posolic.Zmniejszyc ogien, przykryc patelnie i pozwolic,zeby befsztyki doszly.Mieso wyjac na polmisek,oblozyc chrzanem.Na kazdej porcji ulozyc plasterek cytryny lub pomidora.Podawac z frytkami


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Befsztyk z polędwicy wołowej (strona 1 z 1)  
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-02-09 20:41
Robiac steki z poledwicy wolowej nigdy nie uzywam tluczka....ponoc traktowanie poledwicy tluczkiem to zbrodnia....tak mowil sp Kuron.zreszta bardzo dobry kucharz.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Wołowina z domową harissą "Kiszone" mielone
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Strogonow z sosem worcestershire Mielone zraziki nadziewane porem i papryką
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane