mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Befsztyki z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne befsztyki z cebulką.

Befsztyki z cebulą

Składniki:

Befsztyki z cebulą

 

  • 25 dag mielonego mięsa wołowego
  • 25 dag mielonego mięsa z indyka
  • jajko
  • 8 cebul
  • 3 łyżki mleka
  • olej do smażenia
  • przyprawa do gyrosa
  • cukier
  • majeranek
  • sól, pieprz
  • mąka pszenna wymieszana z mąką ziemniaczaną

Sposób przygotowania:

Befsztyki z cebulą
Na początku mięsa mieszamy wraz z jajkiem, mlekiem oraz jedną zmieloną i podsmażoną cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami i wyrabiamy mięso. Następnie formujemy owalne kotlety o grubosci około 2 cm, obtaczamy je w mące. Befsztyki smażymy około 3-4 minut z obu stron. Pozostałe cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Oprószamy solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz majerankiem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy befsztyki. Zapiekamy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.