CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Bezglutenowa kasza jaglana z bananem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zdrowa i smaczna propozycja na śniadanie,, czy podwieczorek, zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.

Bezglutenowa kasza jaglana z bananem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bezglutenowa kasza jaglana z bananem

kasza jaglana

mleko kokosowe

  • 125 ml mleka
  • 2 czubate łyżki wiórków kokosowych

dodatkowo

  • 1 płaska łyżka cukru kokosowego
  • 1 banan
  • 1/3 łyżeczki cukru brązowego z wanilią
  • czekolada gorzka do posypania

Sposób przygotowania:

Bezglutenowa kasza jaglana z bananem

przgotowanie

Bezglutenowa Kasza jaglana z bananem
Wszystko blendujemy do uzyskania gładkiej masy

Mleko mieszamy z wiórkami kokosowymi i gotujemy ok. 5 minut.

Lekko studzimy. Następnie zimną kaszę jaglaną blendujemy z bananem, cukrem kokosowym,waniliowym i lekko przestudzonym mleczkiem kokosowym.

Ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną blendujemy z bananem, cukrem brązowym i waniliowym, oraz lekko przestudzonym mlekiem kokosowym.

ETAP 2:

Wszystko blendujemy do uzyskania gładkiej masy.
Potem kaszkę wykładamy na głębsze talerzyki i posypujemy startą czekoladą.