Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 699]

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placki są proste w przygotowaniu i sycą. Idealne na śniadanie, ale i nie tylko. Polecam, koniecznie spróbujcie.

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego

Około 8 sztuk:

Dodatkowo:

  • olej/masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego

Masa:

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego
Odstana masa bardziej zgęstnieje. Mąka wchłonie płyn.

Jajko zmiksować z mlekiem, a następnie połączyć z tofu i na końcu z mąką kukurydzianą. Masę doprawić do smaku i odstawić na 2-3 minuty.

Smażenie:

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego
Placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju/masła i łyżką wykładać porcje ciasta. 1 solidna łyżka stołowa = 1 placuszek. Placki smażyć obustronnie na lekko złoty kolor. Należy ostrożnie je przewracać, ponieważ początkowo są delikatne.

Tagi:

placki tofu ser