slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Bezglutenowe racuszki serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i lekkie racuszki. Dzięki serowi białemu są sycące. Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Polecam.

Bezglutenowe racuszki serowe

Składniki:

Bezglutenowe racuszki serowe

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe racuszki serowe
Do miseczki przekładamy ser i rozdrabniamy go widelcem. Następnie dodajemy jajka, dżem z rokitnika, rodzynki i mąkę kukurydzianą. Mieszamy dokładnie masę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy dużą łyżką ciasto. Lekko uciskamy placuszki, aby były równej grubości.

Smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączmy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.