Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Bezmięsne gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To coś dla tych,którzy nie jedzą mięsa:) Te gołąbki mi bardzo posmakowały,choć mięso jadam :) Sa smaczne i oszczędne. Do tego też syte,za sprawą ryżu i kaszy.

Bezmięsne gołąbki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bezmięsne gołąbki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bezmięsne gołąbki
Z kapusty oddzielić liście. W garnku zagotować wodę i na gotującą się wodę wrzucać liście kapusty i gotować około 2 minuty. Wyciągać i wystudzić. Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pół szklanki kaszy ugotować w 1 szklance wody. Gotować aż cała woda odparuje. Koperek posiekać.Ryż wymieszać z kaszą i koperkiem. Przyprawić do smaku vegetą, solą i pieprz. Wymieszać dokładnie. Na liście nakładać farsz i zawijać. Gołąbki gotować ok 30 min.
Bezmięsne gołąbki
Etap 1 -Gołąbki bezmięsne z kaszą i ryżem - masa