Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Bezmięsne prażone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczne prażone z pieczarkami.

Bezmięsne prażone z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bezmięsne prażone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Bezmięsne prażone z pieczarkami
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostałe warzywa oraz pieczarki także obieramy i kroimy. Na dno garnka dajemy tłuszcz, następnie połowęa z ziemniaków. Niemnkach układamy pokrojone pieczarki. Następnie pokrojoną połowę marchewki, buraka, cebuli i natkę pietruszki. Solimy i pieprzymy. Następnie kładziemy drugą połowę ziemniaków i warzyw oraz pieczarek. Oprószamy przyprawami. Przykrywamy i kładziemy na mały ogień. Pieczemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy ze świeżym mlekiem.
Bezmięsne prażone z pieczarkami
Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pozostałe warzywa oraz pieczarki także obieramy
Bezmięsne prażone z pieczarkami
Na dno garnka dajemy tłuszcz, następnie połowęa z ziemniaków. Niemnkach układamy pokrojone pieczarki.
Bezmięsne prażone z pieczarkami
Następnie pokrojoną połowę marchewki, buraka, cebuli i natkę pietruszki. Solimy i pieprzymy. Następnie kładziemy drugą połowę ziemniaków i warzyw oraz pieczarek. Oprószamy przyprawami. Przykrywamy i kładziemy na mały ogień. Pieczemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy ze świeżym mlekiem.

Tagi:

buraki