gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Bezmięsny obiad

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane danie moja rodzina lubi na piątkowy obiad. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam.

Bezmięsny obiad

Składniki:

Bezmięsny obiad

Fasolka gotowana

Ryż

  • 1-2 woreczki ryżu
  • 1 kostka rosołowa

Pieczarki smażone

Sposób przygotowania:

Bezmięsny obiad

ETAP 1:

Bezmięsny obiad
Obraną i opłukaną fasolkę gotujemy do miękkości.

Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki i płuczemy. Przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do miękkości. Odcedzamy.

ETAP 2:

Bezmięsny obiad
Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.

Ryż gotujemy w wodzie z kostką rosołową, aż napęcznieje. Odcedzamy.

ETAP 3:

Bezmięsny obiad
Obrane i przyprawione pieczarki maczamy w jajku i panierujemy.

Pieczarki obieramy i przyprawiamy je z obu stron solą i pieprzem. Następnie maczamy je w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Bezmięsny obiad
Panierowane pieczarki sażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Pieczarki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Na talerzu układamy porcję ryżu, fasolki i pieczarek. Dekorujemy natką pietruszki.