malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Bezowiec z masą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ciasto gdy postoi kilka dni jest naprawdę miękkie i pyszne. Biszkopt jest bardzo delikatny a masa bardzo kremowa.

Bezowiec z masą

Składniki:

Bezowiec z masą

 

  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki maki pszennej tortowej,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 5 jaj,
  • 1/5 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Masa:
  • 1 kostka masła,
  • 1 duży budyń śmietankowy,
  • 3 łyżki kakao.

Sposób przygotowania:

Bezowiec z masą
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, mąki przesiewamy z proszkiem. Do białek dodajemy żółtka, mąki z proszkiem, masę przekładamy na blachy 25 cm długości, pieczemy biszkopt, dzielimy na dwie części. Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Ukręcamy masło u mieszamy z budyniem oraz kakaem, dodajemy pokruszone bezy, przekładamy biszkopt, wstawiamy do lodówki.

Tagi:

mak